IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Reply to this topicStart new topic
> SU ALTI CANLILARI BELGESELCİLİĞİ?, nasıl olabilirim acaba?
free_style
mesaj 26.03.2008 00:07
İleti #1

Zıpkın Avcısı

Grup: Members
Nereden: Elektronik Öğrencisi
Üye No: 5,542

Herkese selam,

ben sualtı video çekimi istiyorum ama hayvanları yani sualtı canlılarını bir belgeselcilikolarak yapmak istiyorum ne demek istediğimi anlatabilmişimdi umarım ilgilenirseniz

TEŞEKKÜRLER

rolleyes.gif

--------------------
EMRE GUGU ==> soyismim biraz garip biliyorum :D

İSTANBUL / Gültepe

İlgilendiğim alan:Scuba dalışlar(sualtı fotoğrafçılığı)
Go to the top of the page

+Quote Post
mahmutsahin01
mesaj 28.03.2008 13:06
İleti #2

Zıpkın Avcısı

Nereden: ADANA
Üye No: 849

çok güzel işallah gerçekleştirebilirsiniz....

ama tam olarak ne demek istediniz...yardımmı istiyorsunuz yoksa başka bişeymi...

--------------------

mahmut ŞAHİN
01.01.1980
mahmutsahin01@hotmail.com
0506 487 33 93
0 RH (+)

+Quote Post
Gökhan PİKDÖKEN
mesaj 29.03.2008 10:04
İleti #3

Admin

Grup: Root Admin
Üye No: 4

Öyle geniş ve uzun bir konu ki bu..Size sadece belgesel tutukunu birisi olarak şunları söyleyebilirim..Önce sualtı canlılarını iyice tanımaya başlamalısınız..O canlıların hangi dönemlerde nerelerde bulunduklarını,nasıl beslenip ürediklerini tespit etmeniz gerekir ki bu tamamen ayrı bir konu..Marine Biolog yani deniz biyoloğu olur iseniz bu çok daha kolay olur..Ama geçti borun pazarı gibi bir durum var ise..alın elinize su altı kamerasını dalın ve çekin..Sualtı video ve fotoğraf çekimi ile ilgili dökümanların size çok faydası olur..Belgesel çekmek ve bunu ürün haline getirmek çok uzun bilgi,deneyim ekipman gerektirir..Bu sevdaya çok para ayırmanız gerekir açıkçası.!

--------------------
Gökhan PİKDÖKEN / 1968

msn ve e-mail : gokhan@ayplastik.net

0 rh +

En iyi avcı evine sağ salim dönebilendir.!

+Quote Post
free_style
mesaj 29.03.2008 11:30
İleti #4

Zıpkın Avcısı

İlgileriniz için teşekkürler ayrıca birşey daha sormak istiyorum.
Gökhan bey bu sevdaya çok para ayırmalısınız demiş ben bu mesleği önce scuba dalışçılık yapmak istiyorum bunuda üniversite okuyarak başarmak istiyorum.
Daha sonra eğer oluyorsa belgeselcilik okumak istiyorum.
Şimdi:üniversite okuyanla eğitim merkezinde scuba dalgıçlığı öğrenen arasında bi fark oluyor mu?

TEŞEKKÜRLER...

--------------------

İSTANBUL / Gültepe

+Quote Post
Gökhan PİKDÖKEN
mesaj 31.03.2008 08:56
İleti #5

Admin

Grup: Root Admin
Üye No: 4

Scuba dalgıçlığı yapabilmek için eğitimini almanız gerekecek..Üniversitelerde bu branşla ilgili son durum nedir bilmiyorum..Sanayi dalgıçlığı gibi bölümleri olan üniversiteler var bildiğim kadarı ile.."Belgeselcilik" olarak nitelendirdiğiniz şey,almış olduğunuz herhangibir eğitimi,görsel ve işitsel ekipmanlar kullanarak araştırdığınız konuya aktarmanıza ve bunu kayıt altına almanıza denir!Bununla ilgili bir eğitim birimi varmı yokmu bilmiyorum..Diyelimki Üniversite eğitimi sırasında scuba eğitimi aldınız..ama bunu ileri düzeye taşımalı ve en az 3 yıldıza kadar gitmeniz gerekecek..Zira yapacağınız dalışlar sadece iniş / gezinme ve çıkıştan ibaret olmayacak..Yapmayı planladığınız video veya resim çekimleri sizi farklı metrelere ve sürelere sevk edecektir..Su altında video veya resim çekebilmek karadakine oranla çok daha zor dur..Bunlar hep tecrübelerle edinilecek birikimlerdir..Üniversitede okuyanla eğitim merkezinde scuba öğrenen arasındaki farkı bilemem..her ikisinide yapmadım..sevdiğim bir dalış şekli değil.!Ama hangisi size daha çok bilgi ve birikim sağlayacaksa onu tercih edin derim..Eğitim merkezleri biraz maddi kaygı taşır gibi geliyor bana..Evet bu sevdaya çok para ayırmalısınız..arkadaşlarımızın av çekimlerinde kullandığı kameralar normal kameradır ve housing(su geçirmez kılıf) kullanarak çekim yaparlar..2.el bir kamera alayım deseniz + housing ile beraber..yaklaşık 500$ cebinizden çıkar..profesyonel ekipmanlar daha pahalıdır tabiiki..!

--------------------
Gökhan PİKDÖKEN / 1968

msn ve e-mail : gokhan@ayplastik.net

0 rh +

En iyi avcı evine sağ salim dönebilendir.!

+Quote Post
free_style
mesaj 02.04.2008 14:35
İleti #6

Zıpkın Avcısı

Gökhan bey gerçekten çok teşekkür ederim çok yararlı bilgiler verdiniz.Scuba dalış bana huzur vereceğini veriyorum,size ve bu sitedeki herkese selamlar! çok teşekkür ederim.

İYİ DALIŞLAR!!!

Teşekkürler...

--------------------

İSTANBUL / Gültepe

+Quote Post
ozgurgedikoglu
mesaj 27.11.2008 15:06
İleti #7

Zıpkın Avcısı

Üye No: 7,484

Türkiye'de sulatı belgeselciliği konusunda, karşına bir sürü engel çıkacak. Bunları aşmayı göze alıyorsan bence denemeye değer derim.

Öncelikle, Türkiye'de bu konuda bir "öncül kişi" yok. Haluk Cecan diyeceksiniz ama Haluk Cecan da çekim tekniklerini vs kimseyle paylaşmıyordu ve ondan maalesef kimse hiçbir şey öğrenemedi.

Kaç yaşında vs olduğunu bilmiyorum ancak sualtı filmciliğinde 3 noktayı biraraya getirmen gerekiyor. 1: Çok iyi bir aletli dalıcı olmak 2: Sinematografik anlatıma hakim olmak. 3: Kamera kullanmayı "gerçekten" bilmek.

Kendimden örnek vereyim, Medya bölümü okudum, Televizyon yüksek lisansı yapıyorum, 13 yaşından beri aletli dalış yapıyorum ve hala çektiğim videolardan tatmin olmuyorum. Sana kişisel tavsiyem, Televizyon ve Sinema gibi bölümlere ağırlık ver üniversitede, yok diyorsan en azından önce iyi bir akademide sinema eğitimi al, karada en az 5 tane kısa kurmaca veyahut kısa belgesel film çek, kameranı daha sonra suya indir.

Kamera kullanımına sakın ve sakın ilk defa denizde başlama, vakit kaybından başka birşey olmaz. Kullanacağın ekipmanlar çok pahalı, getirisi ise sıfıra yakın olacaktır. Bu da işin başka bir boyutu. Örneğin, profesyonel bir çekim için kullanacağın kamera, en iyi ihtimalle 7000 YTL civarında olacak. Gates vs gibi housing üreticilerinden ışık ve housing almaya kalkışırsan buna en az 12000 YTL daha ekle. Buna karşılık insanlar sana karadaki kameramana bile az gelen paraları teklif edecekler, bazen oldu bittiye getirip hiç para vermeyecekler.

Herşeye rağmen, eğer istersen, benimle irtibata geçebilirsin, hemen her dalışımı video çekim için yapıyorum, bana takılabilirsin. En azında temel bazı şeyleri öğrenebilirsin.

www.ozgurgedikoglu.blogspot.com'a da uğra ara sıra

+Quote Post
free_style
mesaj 20.01.2009 17:04
İleti #8

Zıpkın Avcısı

QUOTE(ozgurgedikoglu @ 27.11.2008 16:06) *
Türkiye'de sulatı belgeselciliği konusunda, karşına bir sürü engel çıkacak. Bunları aşmayı göze alıyorsan bence denemeye değer derim.

Öncelikle, Türkiye'de bu konuda bir "öncül kişi" yok. Haluk Cecan diyeceksiniz ama Haluk Cecan da çekim tekniklerini vs kimseyle paylaşmıyordu ve ondan maalesef kimse hiçbir şey öğrenemedi.

Kaç yaşında vs olduğunu bilmiyorum ancak sualtı filmciliğinde 3 noktayı biraraya getirmen gerekiyor. 1: Çok iyi bir aletli dalıcı olmak 2: Sinematografik anlatıma hakim olmak. 3: Kamera kullanmayı "gerçekten" bilmek.

Kendimden örnek vereyim, Medya bölümü okudum, Televizyon yüksek lisansı yapıyorum, 13 yaşından beri aletli dalış yapıyorum ve hala çektiğim videolardan tatmin olmuyorum. Sana kişisel tavsiyem, Televizyon ve Sinema gibi bölümlere ağırlık ver üniversitede, yok diyorsan en azından önce iyi bir akademide sinema eğitimi al, karada en az 5 tane kısa kurmaca veyahut kısa belgesel film çek, kameranı daha sonra suya indir.

Kamera kullanımına sakın ve sakın ilk defa denizde başlama, vakit kaybından başka birşey olmaz. Kullanacağın ekipmanlar çok pahalı, getirisi ise sıfıra yakın olacaktır. Bu da işin başka bir boyutu. Örneğin, profesyonel bir çekim için kullanacağın kamera, en iyi ihtimalle 7000 YTL civarında olacak. Gates vs gibi housing üreticilerinden ışık ve housing almaya kalkışırsan buna en az 12000 YTL daha ekle. Buna karşılık insanlar sana karadaki kameramana bile az gelen paraları teklif edecekler, bazen oldu bittiye getirip hiç para vermeyecekler.

Herşeye rağmen, eğer istersen, benimle irtibata geçebilirsin, hemen her dalışımı video çekim için yapıyorum, bana takılabilirsin. En azında temel bazı şeyleri öğrenebilirsin.

www.ozgurgedikoglu.blogspot.com'a da uğra ara sıra

ilginiz için teşekkürler...Sizinle irtibada geçmek isterim...Sizin yanınızda birşeyler öğrenebilmek çok sevindirir beni.
(eklerseniz).. championhunter__@hotmail.com burdan irtibata geçebiliriz isterseniz..

--------------------

İSTANBUL / Gültepe

+Quote Post
yeke34
mesaj 11.02.2010 00:24
İleti #9

Zıpkın Avcısı

Nereden: kadıköy
Üye No: 10,159

QUOTE(free_style @ 20.01.2009 17:04) *
ilginiz için teşekkürler...Sizinle irtibada geçmek isterim...Sizin yanınızda birşeyler öğrenebilmek çok sevindirir beni.
(eklerseniz).. championhunter__@hotmail.com burdan irtibata geçebiliriz isterseniz..

--------------------
Mustafa aksöyek
16-10-1955

+Quote Post
yeke34
mesaj 11.02.2010 00:27
İleti #10

Zıpkın Avcısı

Nereden: kadıköy
Üye No: 10,159

bu işin duayeni idi haluk CECAN 2000 senesinde tanışmak nasip oldu Allah rahmet eylesin huzurla yat[color="#0000FF"][/color]

--------------------
Mustafa aksöyek
16-10-1955

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Collapse

> Benzer Konular

Konu Başlığı Cevaplar Konuyu Başlatan Okunma Son Hareket
TEKİRDAĞ BU BAŞLIK ALTINDA... 179 Onur GÜNER 6,902 25.08.2010 06:58
Üye: niko
İSTANBUL BU BAŞLIK ALTINDA... 89 hakan01 5,632 25.08.2010 06:26
Üye: netrock
KOCAELİ - İZMİT BU BAŞLIK ALTINDA... 69 Onur GÜNER 2,423 24.08.2010 09:50
Üye: survivor
SUALTINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN CANLILAR VE TEDAVİ ŞEKİLLERİ. 30 Chat-iN 4,336 15.06.2010 22:24
Üye: günizi
BURSA BU BAŞLIK ALTINA... 80 Hasan Beyhan 4,757 11.05.2010 11:03
Üye: selçukkk

2 kullanıcı bu başlığı okuyor (2 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Basit Görünüm Tarih: 10.09.2010 - 17:49
Board index