QUOTE(ozgurgedikoglu @ 27.11.2008 16:06)

Türkiye'de sulatı belgeselciliği konusunda, karşına bir sürü engel çıkacak. Bunları aşmayı göze alıyorsan bence denemeye değer derim.
Öncelikle, Türkiye'de bu konuda bir "öncül kişi" yok. Haluk Cecan diyeceksiniz ama Haluk Cecan da çekim tekniklerini vs kimseyle paylaşmıyordu ve ondan maalesef kimse hiçbir şey öğrenemedi.
Kaç yaşında vs olduğunu bilmiyorum ancak sualtı filmciliğinde 3 noktayı biraraya getirmen gerekiyor. 1: Çok iyi bir aletli dalıcı olmak 2: Sinematografik anlatıma hakim olmak. 3: Kamera kullanmayı "gerçekten" bilmek.
Kendimden örnek vereyim, Medya bölümü okudum, Televizyon yüksek lisansı yapıyorum, 13 yaşından beri aletli dalış yapıyorum ve hala çektiğim videolardan tatmin olmuyorum. Sana kişisel tavsiyem, Televizyon ve Sinema gibi bölümlere ağırlık ver üniversitede, yok diyorsan en azından önce iyi bir akademide sinema eğitimi al, karada en az 5 tane kısa kurmaca veyahut kısa belgesel film çek, kameranı daha sonra suya indir.
Kamera kullanımına sakın ve sakın ilk defa denizde başlama, vakit kaybından başka birşey olmaz. Kullanacağın ekipmanlar çok pahalı, getirisi ise sıfıra yakın olacaktır. Bu da işin başka bir boyutu. Örneğin, profesyonel bir çekim için kullanacağın kamera, en iyi ihtimalle 7000 YTL civarında olacak. Gates vs gibi housing üreticilerinden ışık ve housing almaya kalkışırsan buna en az 12000 YTL daha ekle. Buna karşılık insanlar sana karadaki kameramana bile az gelen paraları teklif edecekler, bazen oldu bittiye getirip hiç para vermeyecekler.
Herşeye rağmen, eğer istersen, benimle irtibata geçebilirsin, hemen her dalışımı video çekim için yapıyorum, bana takılabilirsin. En azında temel bazı şeyleri öğrenebilirsin.
www.ozgurgedikoglu.blogspot.com'a da uğra ara sıra
ilginiz için teşekkürler...Sizinle irtibada geçmek isterim...Sizin yanınızda birşeyler öğrenebilmek çok sevindirir beni.
(eklerseniz).. championhunter__@hotmail.com burdan irtibata geçebiliriz isterseniz..